Over mij

Marcelle van der Plas

ergotherapeut & specialist natuurlijk leren in beweging 

 Ik heb altijd gewerkt met vragen rondom prikkelverwerking. Eerst als ergotherapeute met 1 op 1 behandelingen. Daar hoorde automatisch veel gesprekken met leerkrachten en ibers,op school bij. Met tips en tools om deze kinderen te ondersteunen op hun schooldagen. Zodat deze kinderen niet zo onrustig zouden worden, niet zo een vol hoofd zouden hebben aan de schooldag.

Na jaren 1 op 1 gewerkt te hebben, zag ik steeds beter hoe gewoon prikkelverwerking is. Wel voor iedereen uniek, iedereen reageert op zijn eigen wijze op prikkels. En tegelijkertijd is het zo, dat als  prikkelverwerking in balans is, je natuurlijkheid om de hoek komt kijken. Je komt automatisch weer in contact je levendigheid, je plezier en blijheid. Gewoon lekker natuurlijk natuurlijk zijn!

Dat gaat op voor iedereen op.  Dus ook voor alle kinderen. Die zijn onze toekomst, dus de kinderen in je klas, en natuurlijk ook voor jou als leerkracht.  Ik vind het heerlijk om met zoveel spel en beweging te werken. Het is zo creatief, flexibel, geeft zo veel plezier. Spelen ligt zo dicht bij ons. Ieder kind houdt ervan. In mijn ogen is het wat een kind is. En daardoor zo gemakkelijk toegankelijk. Voor mij, maar ook voor eenieder rondom het kind. Wat je vraag ook is, mijn werkwijze is altijd speels. Letterlijk en figuurlijk. Spel en bewegen maken blij en flexibel 

Je natuurlijke leven leven. Je natuurlijke kracht weer inzetten. Daar draait het om en is (weer) haalbaar als je prikkelverwerking in balans is.  Als je aansluit bij je natuurlijke behoefte. Als daar ruimte voor  gemaakt wordt. Dan blijf je bij jezelf.  maar ook je groep. Dan komt je eigen natuurlijkheid stralen.

Nieuwsgierig of ik iets voor jullie kan betekenen?
Plan dan ’15 minuutjes bellen’ in. Tot spreeks!