Verwijzing/tarieven/betaling

Op weg naar ergotherapie, hoe werkt dat?

Moet ik een verwijsbrief regelen?

Ja, een verwijsbrief is nodig, om aanspraak te kunnen maken op (gedeeltelijke) vergoeding vanuit  de zorgverzekeraar. De verwijsbrief kan geschreven worden door de huisarts, psychiater of behandelend arts.  

Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie is een paramedische discipline. Spelenderwijzer heeft geen contracten met  zorgverzekeringen. Dat betekent dat je een deel van de behandeling vergoed krijgt, en een deel zelf betaalt.  De hoogte van de vergoeding is per verzekeraar en ook weer per pakket verschillend.

Een behandeling van 1 uur kost € 76,00, waarvan meestal € 45,00 wordt vergoed. In ieder geval voor de eerste 10 behandelingen. Let op, er zijn veel aanvullende pakketten, met extra vergoeding voor ergotherapie. Vraag dit even na bij je verzekering.

Voor een observatie of gesprek op locatie (thuis/school) wordt € 40,00 extra in rekening gebracht.

NIEUW  Vraag een consult aan via Skype. Zodat je weer met nieuwe ideeen en verfrist aan de slag kunt met je kind, zonder de deur uit te hoeven! Dit wordt niet door de verzekering vergoed, kosten € 80,00 per 3 kwartier.

Ook voor het schrijven van verslagen worden extra kosten berekend. Dit is afhankelijk van de aard van het verslag.

Betalingen van de behandeling

Aan het einde van de maand ontvang je een digitale rekening.  Je betaalt zelf eerst het volledige bedrag aan Spelenderwijzer. Na opsturen van de factuur naar je zorgverzekering krijg je van hen een gedeelte weer terug.  

Gecontracteerde zorg wordt via een elektronisch declaratiesysteem verrekend.

Afzeggen van een behandeling

Natuurlijk kan een afspraak geannuleerd worden. Als dat minimaal 24 uur van te voren gebeurt,  kunnen we kijken naar een ander plekje in de agenda. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Zeg je te laat af, wordt de rekening direct aan jou doorberekend. Ongeacht de reden van het afzeggen. Deze nota is niet te declareren bij de zorgverzekeraar. Dit is het zogeheten ‘no-show-tarief’ (niet nagekomen afspraken). Het ‘no-show’tarief is € 50,00.

 

Voor kinderen