Verwijzing/tarieven/betaling

 

Op weg naar ergotherapie, hoe werkt dat?

Moet ik een verwijsbrief regelen?

Ja, een verwijsbrief is nodig, om aanspraak te kunnen maken op (gedeeltelijke) vergoeding vanuit  de zorgverzekeraar. De verwijsbrief kan geschreven worden door de huisarts, psychiater of behandelend arts.  

Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie is een paramedische discipline. Spelenderwijzer heeft geen contracten met  zorgverzekeringen. Dat betekent dat je een deel van de behandeling vergoed krijgt en een deel zelf betaalt.  De hoogte van de vergoeding is per verzekeraar en ook weer per pakket verschillend.

Een behandeling van kost € 76,00, waarvan meestal € 45,00 wordt vergoed. In ieder geval voor de eerste 10 behandelingen. Let op, er zijn veel aanvullende pakketten, met extra vergoeding voor ergotherapie. Vraag dit even na bij je verzekering.

Voor een observatie of gesprek op locatie (thuis/school) wordt € 40,00 extra in rekening gebracht.

Inspiratie en ondersteuning zonder de deur uit te hoeven gaan, is een uiterst efficiente manier om toch volop met nieuwe ideeen en verfrist aan de slag met je kind. 

Het schrijven van verslagen en/of het verloop van de behandeling zijn niet bij het behandeltarief inbegrepen.

 

Praktijkgegevens

De praktijk is aangesloten bij NE, de nederlandse vereniging voor ergotherapie. Ook sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Overige gegevens van de praktijk

AGB code P                 :  P88051054

AGB code ZV              :  88000751

KvK                              :  52160637 

Betalingen van de behandeling

Aan het einde van de maand ontvang je een digitale rekening.  Deze factuur voldoe je binnen 10 dagen volledig aan Spelenderwijzer. Na opsturen van de factuur naar je zorgverzekering ontvang je van hen een gedeelte van de factuur terug. 

Afzeggen van een behandeling

Natuurlijk kan een afspraak geannuleerd worden. Als dat minimaal 24 uur van te voren gebeurt,  kunnen we kijken naar een ander plekje in de agenda. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Zeg je te laat af, wordt de rekening direct aan jou doorberekend. Ongeacht de reden van het afzeggen. Deze nota is niet te declareren bij de zorgverzekeraar. Dit is het zogeheten ‘no-show-tarief’ (niet nagekomen afspraken). Het ‘no-show’ tarief is € 50,00.

 

Gratis e-book bewegend leren

Vul je email in en ontvang de download !

Dankjewel! je ontvangt een bevestigingsemail waar je het e-book kan downloaden.