Verwijzing & tarieven

 

Op weg naar Spelenderwijzer ergotherapie, hoe werkt dat?

Moet ik een verwijsbrief regelen?

Ja, een verwijsbrief is nodig om aanspraak te kunnen maken op (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar. De verwijsbrief kan geschreven worden door de huisarts, psychiater of behandelend arts.

Facturen en vergoeding

Ergotherapie is een paramedische discipline. Vanuit de basisverzekering wordt op jaarbasis 10 uur ergotherapie vergoed. Spelenderwijzer heeft geen contracten met  zorgverzekeringen. Dat betekent dat je een deel van de behandeling vergoed krijgt en een deel zelf betaalt. De hoogte van de vergoeding is per verzekeraar en per pakket verschillend.

Een behandeling bestaat uit 50 minuten directe en 10 minuten indirecte behandeltijd. De kosten voor een behandeling worden per eenheid van 15 minuten in rekening gebracht.  Vanaf januari 2024 wordt per eenheid € 23,00  in rekening gebracht.

Soms loopt een afspraak uit. Als dat gebeurt, is dat veelal omdat het belangrijk is nog enkele vragen van ouders te beantwoorden. Mocht dat langer dan 10 minuten duren, wordt die tijd in rekening gebracht.

Voor een observatie of gesprek op locatie (thuis/school) wordt € 50,00 extra in rekening gebracht.

Inspiratie en ondersteuning zonder de deur uit te hoeven gaan, is een uiterst efficiënte manier om toch volop met nieuwe ideeën en verfrist aan de slag te kunnen gaan met je kind. Deze online-sessies blijken bijzonder effectief. Plan deze dus gerust in. Het tarief is hetzelfde als van een sessie op de praktijk.

Het schrijven van verslagen en/of het verloop van de behandeling zijn niet bij het behandeltarief inbegrepen. Voor een kort verslag € 195,00 en voor een uitgebreid verslag € 325,00 in rekening gebracht. Deze kosten worden niet door de zorgverzekering vergoed.

 

Praktijkgegevens

De praktijk is aangesloten bij EN, ergotherapie nederland. Ook sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Overige gegevens van de praktijk

AGB code P       :  P88051054

AGB code ZV     :  88000751

KvK                      :  52160637 

Betalingen van de behandeling

Aan het einde van de maand wordt de factuur per mail naar je toegestuurd. Graag ontvangt Spelenderwijzer je betaling binnen 14 dagen. Dit kan heel gemakkelijk met de meegezonden betaallink. Na opsturen van de factuur naar je zorgverzekering, ontvang je van hen een gedeelte van het bedrag terug. 

Het plannen en afzeggen van een behandeling

Het maken van een afspraak is heel eenvoudig. Je ontvangt een link waarmee je in mijn agenda kunt kijken. Met je eigen agenda ernaast, kun je zo zien welke tijdstippen matchen. Je ontvangt een bevestiging van de geplande afspraak per mail. Maak je afspraken tijdig, voor je het weet zit de agenda vol en duurt het even voor we de behandeling kunnen voortzetten. Met andere woorden, neem het heft in handen als het gaat om een zo hoog mogelijk continuïteit.

Natuurlijk kan een afspraak geannuleerd worden. Als dat minimaal 24 uur van te voren gebeurt, kunnen we kijken naar een ander plekje in de agenda. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Als de behandeling te laat (niet binnen 24 uur)  afgezegd wordt,  wordt de gereserveerde tijd doorberekend. Ongeacht de reden van het afzeggen. Deze nota is niet te declareren bij de zorgverzekeraar. Dit is het zogeheten ‘no-show-tarief’ (niet nagekomen afspraken). Het ‘no-show’ tarief is € 57,50.