Voor scholen & professionals

DE PUNTJES OP DE i

voor schrijfonderwijs wat het kind past!

 

DE PUNTJES OP DE I  is training gericht op schrijfonderwijs wat aansluit bij het kind. Speciaal voor leerkrachten die werken aan het beginnend schrijven. Schrijven is een domein, wat stevig ter discussie staat in het huidige onderwijs. Enerzijds is dit een ‘logisch’ gevolg van de digitalisering. Daarnaast lijkt het steeds gewoner te worden om het leren, het vergaren van kennis, op steeds jongere leeftijd aan te bieden. De cognitieve ontwikkeling staat centraal. Maar sluit dat wel aan op het neurologische en motorische level van het kind?

Rondom schrijven leven altijd veel vragen. Wat leren kinderen eigenlijk als ze tot schrijven komen? Welke vaardigheden heeft het kind nodig en waarom is het toch zo lastig om tot schrijven te komen.  Welke activiteiten bereiden het kind voor op het gaan schrijven? Welk schrijfgerei is ondersteunend? Wat is de relatie tussen schrijven en de specialisatie van de hersenhelften? 

En de vraag der vragen: wat is nu wijsheid rondom schrijven? De ene school kiest voor het afschaffen van verbonden schrift. De andere school biedt groep 2 de eerste schrijfschriftjes aan, zodat het voorbereid groep 3 in kan. Weer een ander start het schrijven in groep pas op na de kerst.

Nieuwsgierig naar alle ‘ins en outs’ van schrijven? Schrijf je in voor deze training en ontdek hoe ieder kind ontwikkelingsgericht en dus leesbaar, vlot en op tempo leert schrijven. En bovenal, hoe het kind er plezier in blijft houden!

DE PUNTJES OP DE I is een online training voor leerkrachten van groep 1 t/m 4. De 3 modules bestaan uit een dynamische afwisseling van theorie en ervaren. Hetgeen wat je leert, kan onmiddellijk in de praktijk gebruikt worden. En omdat je de theorie aangeboden krijgt, weet je waarom je wat doet. Lekker praktisch en boordevol leuke spelideeen.

(Incompany is de PUNTJES OP DE I een training van 4 dagdelen, inclusief een avond voor ouders, om ook hen mee te nemen in de schrijfwereld van hun kind!)

RESULTAAT

Een duidelijk beeld op het schrijfonderwijs:

  • Inzicht in de relatie tussen het schrijven en de ontwikkeling van  lichaamsmotoriek, handmotoriek en prikkelverwerking
  • Kennis omtrent het schrijven, de schrijfhouding en schrijfgerei
  • Praktische tools en activiteiten, welke het schrijven en de schrijfhouding stimuleren
  • Zicht op activiteiten ter voorbereiding op het schrijven, passend bij neurologische ontwikkeling van kinderen
  • Enthousiasme bij jou als leerkracht, om het schrijfonderwijs vanuit visie op het kind aan te laten sluiten. En daardoor een klas vol enthousiaste schrijfkinderen.

 

 

 

 

 

dan PUNTJES OP DE I

3 modules, van 15.30 tot 17.30

training 1

maandag 11 en 25 januari 2021 maandag  8 februari 2021

training 2

woensdag 13 en 27 januari 2021 woensdag 10 februari 2021

prijs: € 325,00

20 % KORTING? Schrijf je dan tegelijk voor dezelfde training in en betaal niet € 650 maar € 520!

Schrijf je hier gelijk in

12 + 12 =