Voor scholen & professionals

DE PUNTJES OP DE i

Voor vragen gericht op het schrijfonderwijs

DE PUNTJES OP DE I is gebaseerd op ontwikkelingsgericht en schoolbreed gedragen schrijfonderwijs. Een domein, wat stevig ter discussie staat in het huidige onderwijs. Enerzijds is dit een ‘logisch’ gevolg van de digitalisering. Daarnaast lijkt het steeds gewoner te worden om het leren, het vergaren van kennis, op steeds jongere leeftijd aan te bieden. De cognitieve ontwikkeling staat centraal. Maar sluit dat wel aan op het neurologische en motorische level van het kind?

Rondom schrijven wordt veel zichtbaar. Wat leren kinderen eigenlijk als ze tot schrijven komen? Welke vaardigheden ontwikkelt het kind hiermee? Wat is er nodig om tot schrijven te kunnen komen? Met welke activiteiten bereid je het kind nu echt voor op het gaan schrijven? Welk schrijfgerei is ondersteunend? Wat is de relatie tussen schrijven en de specialisatie van de hersenhelften. 

En de vraag der vragen: wat is nu wijsheid rondom schrijven? De ene school kiest voor het afschaffen van verbonden schrift, een andere school biedt groep 2 de eerste schrijfschriftjes aan, zodat het voorbereid groep 3 in kan.

Nieuwsgierig naar alle ‘ins en outs’ van schrijven? Schrijf je in voor deze training en ontdek hoe ieder kind ontwikkelingsgericht en dus leesbaar, vlot en op tempo leert schrijven. 

DE PUNTJES OP DE I is 2-daagse training voor leerkrachten van groep 1 t/m 4. Deze dagen bestaan uit een dynamische afwisseling van theorie en ervaren, zodat hetgeen wat geleerd wordt, onmiddellijk in de praktijk gebruikt kan worden. En omdat je de theorie aangeboden krijgt, weet je waarom je wat doet. Praktisch en boordevol leuke spelideeen.

Incompany is het een training van 5 dagdelen, inclusief een avond voor ouders, om die mee te nemen in de schrijfwereld van hun kind!

HET RESULTAAT

  • Een genuanceerd beeld op het schrijfonderwijs
  • Inzicht in de relatie tussen het schrijven en de ontwikkeling van  lichaamsmotoriek, handmotoriek en prikkelverwerking
  • Kennis omtrent het schrijven, de schrijfhouding en schrijfgerei
  • Praktische tools en activiteiten, welke het schrijven en de schrijfhouding stimuleren
  • Zicht op een leerlijn passend bij neurologische ontwikkeling van kinderen
  • Enthousiasme bij jou als leerkracht, om het schrijfonderwijs vanuit visie op het kind aan te laten sluiten

 

PUNTJES OP DE I

 

PRIJS € 485,00

Inclusief heerlijke lunch en goodie-bag!

Data: 24 april & 15 mei  

De dag start om 10.00, om 16.30 ronden we af.

Schrijf je hieronder in 

14 + 14 =

Gratis e-book bewegend leren

Vul je email in en ontvang de download !

Dankjewel! je ontvangt een bevestigingsemail waar je het e-book kan downloaden.