Voor scholen & professionals

DE PUNTJES OP DE i

Voor vragen gericht op het schrijfonderwijs

 

DE PUNTJES OP DE I is gebaseerd op ontwikkelingsgericht en schoolbreed gedragen schrijfonderwijs. Een domein, wat stevig ter discussie staat in het huidige onderwijs. Enerzijds is dit een ‘logisch’ gevolg van de digitalisering.  Maar daarnaast lijkt het steeds gewoner te worden om het leren, het vergaren van kennis, op steeds jongere leeftijd aan te bieden.

Maar wat leren kinderen eigenlijk als ze leren schrijven? Welke vaardigheden ontwikkelt het kind hiermee? Wat is er nodig om tot schrijven te kunnen komen? Met welke activiteiten bereid je het kind nu echt voor op het gaan schrijven? Welk schrijfgerei is ondersteunend? Wat is de relatie tussen schrijven en de specialisatie van de hersenhelften. 

Wat is nu wijsheid rondom schrijven? De ene school kiest voor het afschaffen van verbonden schrift, een andere school biedt groep 2 de eerste schrijfschriftjes aan, zodat het voorbereid groep 3 in kan.

Nieuwsgierig naar alle ‘ins en outs’ van schrijven? Schrijf je in voor deze training en ontdek hoe ieder kind ontwikkelingsgericht en dus leesbaar, vlot en op tempo leert schrijven. 

DE PUNTJES OP DE I is 2-daagse training voor leerkrachten van groep 1 t/m 4. Deze dagen bestaan uit een dynamische afwisseling van theorie en ervaren, zodat hetgeen wat geleerd wordt, onmiddellijk in de praktijk gebruikt kan worden. En omdat je de theorie aangeboden krijgt, weet je waarom je wat doet. Praktisch en boordevol leuke spelideeen.

HET RESULTAAT

  • Een genuanceerd beeld op het schrijfonderwijs
  • Inzicht in de relatie tussen het schrijven en de ontwikkeling van  lichaamsmotoriek, handmotoriek en prikkelverwerking
  • Kennis omtrent het schrijven, de schrijfhouding en schrijfgerei
  • Praktische tools en activiteiten, welke het schrijven en de schrijfhouding stimuleren.
  • Een leerlijn passend bij neurologische ontwikkeling van kinderen. 

 

PUNTJES OP DE I

 

PRIJS € 485,00

Inclusief heerlijke lunch en goodie-bag!

Data: 24 april & 15 mei  

De dag start om 10.00, om 16.30 ronden we af.

Schrijf je hieronder in 

15 + 2 =