Voor scholen,

kinderopvang & professionals

FIJN VOOR JE BREIN

Bewegend leren & lerend bewegen

met natuurlijke ontwikkeling als kracht!

DROOM

 

bewegend leren & lerend bewegen

 voor alle kinderen,

 zodat actieve betrokkenheid, plezier, aandacht en zelfsturing

vanuit een goed lichaamsgevoel

 de basis vormen

 voor evenwichtige, nieuwsgierige en leergierige kinderen

die in natuurlijke balans

   met hun (leer) omgeving zijn 

 

En om dit waar te maken, is FIJN VOOR JE BREIN ontwikkeld. 

FIJN VOOR JE BREIN is voor alle leerkrachten en scholen die met hun school vanuit visie willen werken aan het bewegend onderwijs, met als doel het leren en het zelfsturend vermogen voor kinderen te versterken. Het resultaat geeft levendigheid in het onderwijs, met een natuurlijke balans tussen leren en bewegen als belangrijke pijler in je school. 

Het onderwijs heeft als grote en mooie uitdaging kinderen naar hun optimale vermogen te begeleiden. Maar hoe richt je je onderwijs zo in, dat naast alle aandacht voor de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling, ook de neurologische ontwikkeling bij kinderen ondersteund wordt.

Vanuit de neuropsychologie is inmiddels het belang van bewegen op het gedrag en de ontwikkeling van schoolse vaardigheden bewezen. Leerkrachten die dit in hun onderwijs meenemen, zien al snel de positieve effecten; concentratievermogen, betrokkenheid, leerresultaten en zelfsturend vermogen verbeteren zichtbaar. 

FIJN VOOR JE BREIN maakt je er bewust van dat de neurologische ontwikkeling het leren ondersteunt, waarom beweging kinderen helpt en hoe je dat integreert in je onderwijsaanbod. Hoe je vanuit de neurologie inspeelt op de signalen die de kinderen ons geven: volle hoofden, motorische onrust, over- of onderprikkeling, verminderde motorische vaardigheden, weinig leerplezier, moeizame executieve vaardigheden.

Hoe maken we het leren effectiever en toch natuurlijker? Hoe spreek je het neurologische systeem aan? Hoe versterk je de samenwerking tussen de beide hersenhelften? Dat leer je in deze training. Vol theorie, oefeningen, spel en ideeën om daar mee aan de slag te gaan. Zodat je het ten alle tijde en met alle leeftijden kan inzetten. Zodat je weet hoe je invloed kan uit oefenen op de samenwerking van de hersenhelften, het automatiseren, onrustig gedrag, en de concentratie bij je leerlingen.

De invalshoek ondersteunt je onmiddellijk in het anders kijken naar kinderen. De theorie wordt gekoppeld aan ervaren, aan doen, aan waarnemen. De ervaring heeft inmiddels allang laten zien, dat dat met heel veel plezier samengaat!

Met alle theorie en eindeloze spelideeën die je aangereikt krijgt, maak je zo de slag in je groep! Een heerlijk dynamische training, waarin de theorie en praktijk elkaar echt aanvullen.

 

Na de training:   

  • heb je inzicht in de werking van het kinderbrein en zie je de relatie tussen neurologische ontwikkeling en het optimale vermogen van ieder kind
  • heb je vaardigheid om op basis van je eigen kennis en inzichten lessen zo vorm te geven dat dit FIJN VOOR JE BREIN is
  • leer je werken vanuit een kracht en flow op basis van de natuurlijke balans tussen leren en bewegen
  • heb je heel veel ideeen om leren en bewegen te combineren en zie je de kinderen in je klas met heel veel plezier leren!

 

Trainingsaanbod op maat

Deze training omvat eveneens de schoolbrede implementatie van het bewegend leren. Wat vraagt het van de omgeving, de leerkracht, de kinderen, het lesaanbod.

Dit alles op jullie eigen locatie, zodat de training schoolbreed van de grond – in beweging gaat komen!

Een offerte maak ik graag na een eerste kennismaking-verkenning met elkaar.

 

 

 

 

Bewegend leren in een notendop

VOOR

leerkrachten, rt-ers, ib-ers, klassenondersteuners, leraren l.o.

HOE, WAT , WANNEER

Training 3 dagdelen

Prijs € 485,00 (ex BTW)

20 % korting als 2 leerkrachten van dezelfde school zich tegelijk inschrijven!

Inclusief heerlijk kommetje soep, verrukkelijke broodjes

…een goodie-bag!  

woensdag 16 september , 7 oktober en 4 november 2020

van 15.30 tot 18.30

maximaal aantal : 10 personen, vol = vol! (Covid proof) 

Schrijf je hier gelijk in!

10 + 12 =